El Roser 2022

Després de dos anys en què la covid-19 impedís la celebració de la festa amb l’esplendor que la caracteritza, enguany l’ha recuperat gairebé del tot i el veritable sentit de poble s’ha reflectit de nou en aquesta festa tradicional.

El Roser 2022

Cal dir que el Roser 2020 va tenir lloc sense traspàs de majorales, ni rosari de l’Aurora, ni una missa de poble multitudinària o la típica sessió de balls tradicionals a la Sala, mentre l’edició de 2021 es va haver de fer a l’aire lliure, essent la plaça del Portalet on es va dur a terme. Amb el Toc d’albada, matiner com sempre, i que enguany, a causa de la treva concedida per la pandèmia va sonar com si es tractés de música celestial, una bona colla de virtuosos dels seus respectius instruments ens anunciaven una nova edició de la tan nostrada festa. Tot seguit una devota comitiva va recórrer carrers i places de la vila resant el Rosari de l’aurora acompanyant la reeixida imatge de la marededeu, venerada a Ponts des de fa una colla d’anys. Després, els mateixos al·ludits virtuosos anaren a cercar les majorales —entrants i sortints— als seus respectius domicilis, per tal de conduir-les fins a la plaça Planell on s’havia concentrat una munió de gent, entre les quals hi havia les autoritats locals. Tot aquest grup, encapçalat per quatre gegants, enfilà el carrer Major fins a fer cap a l’església de santa Maria, on se celebrà la tradicional missa del Roser, en els prolegòmens de la qual, com ja s’havia fet en alguna altra ocasió, unes quantes parelles de joveníssims pontsicans ballaren el Ballet de Déu al passadís central del temple. L’església, ornamentada amb vistoses flors, també comptà amb la presència dels quatre gegants, situats —estratègicament— als peus del presbiteri. Cal dir que estava plena de gom a gom i tot el conjunt feia molt goig. Acabada la missa, al pati de l’església, s’interpretà el Ballet de Déu per tota la munió de petits dansaires, que engalanats amb la vestimenta tradicional catalana, foren acompanyats i aplaudits per una bona colla de convilatans. Tot seguit les majorales van fer el tradicional llevat de taula per recollir diners per poder fer la festa.

A la tarda, a la sala 1 d’Octubre van tenir lloc les actuacions dels dansaires que interpretaren el Ballet de Déu, altres ballets tradicionals catalans i també d’indrets força llunyans als nostres. Ho feren amb l’acompanyament musical dels mateixos instrumentistes que amenitzaren tots els actes del Roser, dirigits per Pol Recasens.

El Roser 2022

Entrada similar