Un dels primers actes de la Festa Major va tenir lloc el dia 9 de setembre. En el decurs de la tarda d’aquell dia, al pati dels ‘Hermanos’ es feu la presentació del llibre “900 km” de Rosa Maria Arrazola, editat per Stonberg editorial i prologat per Mohamad Bitari. Ha estat il·lustrat amb fotografies de Nora Jou i amb cobertes de l’autoria de Joanpere Massana, que el mateix artista explica com el macrocosmos i microcosmos del llibre en qüestió. Aquest darrer llibre d’Arrazola s’afegeix a la ja considerable relació d’obres de l’autora: “Llibre dels Xiscles” (2013), “Rai” (2014), “Nero nero nas” (2016), “Buit de març” (2017), “Era” (2019) i “Mare Batec” (2020).

“900 km” és un nou recull de poemes que reflecteixen les peripècies d’una família originària del poble amazic del nord d’Àfrica, que arriba a Catalunya on ha de fer front a tota una sèrie d’esculls que sorgeixen en el seu camí per tal de poder-hi sobreviure.

A tall d’introducció de la presentació del llibre Jaume Invernon va tenir cura de fer-li una entrevista a l’autora, en què entre altres qüestions es referí a les dificultats que va tenir a l’hora de trobar una editorial que publiqués el seu treball.

L’entrevista precedí la lectura de poemes que oferiren tant l’autora com Jaume Invernon.

Entrada similar