laia sorribes

Aquest setembre serà recordat de per vida per la palista pontsicana per les dues proeses dutes a terme en el decurs d’aquest mes, en què havent competit amb les millors de l’especialitat, va assolit dues fites transcendentals en la seva carrera esportiva, que sens dubte han fet que s’esvaeixi per sempre el mal record de la llarga lesió a l’espatlla que va patir. Si bé aquesta esportista del Club Nàutic Mig Segre ja fou campiona d’Europa i subcampiona del món individual de la categoria en el decurs de la seva etapa com a júnior, els èxits aconseguits darrerament incrementen substancialment el seu palmarès internacional.

En la Copa del Món d’Eslàlom celebrada a la Seu d’Urgell, disputada entre el 31 d’agost i el 3 de setembre al Parc Olímpic de la ciutat, en què van prendre part cap a 200 palistes de 41 països, la Laia Sorribes, que s’estrenava en una final de la Copa del Món, va ser setena a la final en qüestió de la categoria K1 i pot estar més que satisfeta amb la posició obtinguda, ja que amb els seus 23 anys competia amb les millors piragüistes del món en aquesta especialitat, que porten força més temps que ella participant-hi.

Sorribes, que s’entrena regularment al Parc Olímpic i que coneix a la perfecció va firmar el quart millor temps a les semifinals, la qual cosa li va permetre l’accés a la seva primera final d’una Copa del Món, amb un temps de 103,75. En la prova definitiva, va fer un descens net, encara que per temps se’n va anar fins a la setena posició (104,95). En el decurs de la prova, l’australiana Jessica Fox que era favorita, es va veure perjudicada per un toc a la porta 16 i va haver de conformar-se amb la segona posició (99,42), mentre l’eslovaca Eliska Mintalova es va alçar amb el triomf (99,36). Fox, malgrat no poder sumar el seu tercer triomf consecutiu, es va posar al capdavant de la Copa del Món, amb 3 punts sobre l’alemanya Elena Lilik, que va acabar cinquena.

I quan la Laia encara estava assaborint l’èxit aconseguit a la Seu, el 19 de setembre va proclamar-se subcampiona del món a Lee Valley (Anglaterra), on va aconseguir el seu primer metall en un Mundial sènior de piragüisme, que significava la seva estrena en el palmarès internacional amb la selecció espanyola absoluta d’eslàlom. Al canal londinenc va competir en la modalitat de caiac formant tripleta en la prova per equips K-1 amb les palistes basques Maialen Chorraut i Olatz Arregui. El cas és que les tres piragüistes, que realitzaren un meritori descens superant pràcticament a la perfecció les 18 portes del recorregut, només van penalitzar una vegada, que fou la causa que les privà d’assolir l’or.

Van estar ben a prop de guanyar-lo, ja que només tres dècimes van separar-les del temps que invertiren les palistes australianes –les germanes Fox, Jessica i Noemie– en fer el mateix recorregut, que les van fer mereixedores de la medalla daurada. El tercer lloc fou per les britàniques.

Entrada similar