El 18 de setembre tingué lloc a Ponts la segona edició la Hutchinson Ranxo Gravel, que en aquesta ocasió i a diferencia de l’anterior, puntuava pel Primer Campionat del Món de Gravel o ciclisme per tota mena de terreny. La prova celebrada a Ponts era l’onzena i alhora darrera de les disputades per deu països de quatre continents. Fou organitzada per Klassmark i hi varen participar més de mig miler de corredors de trenta-tres nacionalitats, part dels quals 0van recórrer 160 quilòmetres amb 2.050 metres de desnivell positiu connectant els punts més remots de la Noguera i la Segarra, amb sortida i arribada al Parc de la Roca del Call. Els participants van poder escollir entre les següents modalitats: Large, Medium i Short.

En la modalitat Medium, de 101 quilòmetres amb 1.300 metres de desnivell positiu, hi va prendre part la pontsicana Ramona Gabriel, que va fer un bon paper i es va classificar tot just després de la medalla de bronze que obtingué Adriana Payá. Xavier Jové, l’altre corredor local que també va competir en la cursa no va poder fer un bon resultat a conseqüència d’una punxada. D’altra banda una representació del poble, la Colla Gegantera de Ponts i un grup de dansaires del Roser van amenitzar la sortida de la cursa mentre en l’arribada va tenir-hi un paper protagonista els cuiners del Ranxo que prepararen les racions repartides entre els corredors.