Lo Ranxo s’internacionalitza

En el decurs de quatre dies —del 25 al 28/09/25— la ciutat corsa de Bastia va acollir un bon nombre de pontsicans que van prendre part a la darrera edició —la 37a— de l’Aplec Internacional de Cultura Popular d’Adifolk, que es fa cada any en diferents llocs i que constitueix una plataforma de difusió de…

Ranxo Bastia

En el decurs de quatre dies —del 25 al 28/09/25— la ciutat corsa de Bastia va acollir un bon nombre de pontsicans que van prendre part a la darrera edició —la 37a— de l’Aplec Internacional de Cultura Popular d’Adifolk, que es fa cada any en diferents llocs i que constitueix una plataforma de difusió de la cultura popular catalana arreu del món.

Bastia fou un autèntic festival de dansa, música, gastronomia, tradicions —des de correfocs al rom cremat— i germanor, en què es congregaren 650 actuants de 31 grups vinguts d’arreu de Catalunya, entre els quals la colla sardanista Fonts de Valldans i un grup distingit de cuiners de lo Ranxo, que el dia 27, que per obra i gràcia de l’Ajuntament de Ponts van delectar els assistents a l’aplec amb dues degustacions de la nostra poció màgica a la plaça Saint-Nicolas.

Aquesta és la segona vegada que el nostre Ranxo surt a l’estranger… La primera s’esdevenia el passat 6 de juliol amb motiu de la inauguració de la Casa Macià a Prats de Molló, on s’hi celebraren tota una colla d’actes, entre els quals la vila de Ponts va tenir protagonisme perquè a quarts d’onze del matí hi va prendre part la Colla Castellera lo Ranxet de Ponts, en la trobada gegantera que va tenir-hi lloc, i a les dotze de migdia alguns dels assistents a la celebració van poder degustar “ranxo” elaborat allí mateix per gent de Ponts en commemoració del 150è aniversari d’aquesta festa tan nostrada. Cal dir que en l’aplec en qüestió a l’hora de fer un reconeixement explícit al nostre plat tan singular també s’homenatjava al músic Juli Garreta i Arboix, del que es compleixen 150 anys d’ençà del seu naixement.

Entrada similar